Vad innebär det att köpa valp från oss

Intresset för våra kommande valpar är väldigt stort, vilket vi är oerhört glada för. Första kontakten sker genom mail. Man skriver då och berättar om sig själv / familjen, hur man bor, jobbar, tidigare erfarenhet, och vad man erbjuder för liv /aktivitet åt en valp. Fullständiga kontaktuppgifter krävs.

För oss är det oerhört viktigt att hitta rätt valpköpare till varje enskild valp. Det är viktigt för oss att veta att valpen kommer till ett passande hem och att ni som köpare känner er trygga samt att valpköpet är välplanerat och genomtänkt. Valpen ska bli eran familjemedlem under många år framöver.

Våra valpar växer upp i en kärleksfull hemmiljö, med vår familj. Vi har en liten familjeuppfödning, och är väldigt noggranna med att det ska bli friska och sunda hundar. Våra avelshundar är renrasiga och hälsotestade enligt rasklubbens avelsregler.

Valparna är vana vid barn och andra  hundar. Vi har tidigare erfarenhet av hundar och uppfödning.Vi ger våra valpköpare en livslång support om det önskas. Möjlighet till återträffar för valpköpare kommer att ordnas.

Vi säljer samtliga valpar för ändamålet "sällskap" och valparna är "dolda fel"-försäkrade. I samband med avtal om köp träffas också överenskommelse om tidpunkt för leverens samt eventuellt inbetalning av handpenning.

  • Inga valpar säljs utan fysiskt besök hos oss, antingen innan eller efter valpning.
  • När vi väntar/har valpar så tar vi inte emot spekulanter 3 veckor innan beräknad födsel/valparna är 4 veckor gamla.
  • Vi tillämpar fri prövningsrätt och har det slutgiltiga beslutet om valpplaceringarna.
  • Ett besök är inte samma sak som att man får köpa valp av oss.
  • Vi har ingen kölista man kan komma för först som sist. Väntetid förekommer. 

 

Köparen hämtar valpen vid den tidpunkt som överenskommits. Om köparen avbeställer köpet efter att avtal träffats och handpenning betalats är handpenningen förverkad.

Om valpen inte hämtas så som överenskommits eller köparen inte har möjlighet att slutbetala  i samband med leverens hävs köpet och handpenningen är även då förverkad. 

Betalning

Valpen ska vara till fullo betald innan den överlåtes. Betalning görs genom insättning på konto. Swish går också bra. Banköverföring kan eventuellt ske vid leverenstillfället. Inga kontanter.

Sålda valpar levereras vid 8-9 veckors ålder då köparen erlägger slutlig betalning. Om köparen har behov av det kan valpen eventuellt stanna lite längre men köpet ska även då genomföras vid 8-9 veckors ålder - resterande tid är valpen inackorderad för den tid och med de villkor som överenskommits med stöd av SKK avtal.

Valpen kommer vid leverans att vara

- Socialiserade i olika miljöer

- Regelbundet avmaskad 

- Vaccinerad

- Veterinärbesiktad med intyg ej äldre än 7 dagar

- Chippad

- Dolda fel försäkrade i 3 år

- EU pass för de valpar som flyttar utanför Sverige. (kostnad tillkommer)

 

Detta medföljer valpen

- Försäljningsavtal

- Stamtavla

- Veterinärens besiktningsprotokoll

- Registreringspapper - Jordbruksverket

- En filt och en leksak som doftar av mamma och syskon

- Kvalitets foder för den närmaste tiden som valpen är van vid att äta

- Livslång support & regelbundna valp träffar 3-4 ggr / år

 Varmt välkomna  - att ta kontakt ang valp eller ställa frågor kring rasen🐾